© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ'da Emlakçılar Dertli!

Satışlar Yüzde 70 Düştü!

Elazığ Emlak sektöründe 4 yıllık deneyime sahip emlakçı Ceyhun Ateş, son dönemde konut satışlarının ciddi şekilde düştüğünü belirtti. Banka faizlerinin, satışların %70’ini etkilediğini vurgulayan Ateş, "Faizler yükseldiği için konut satışları yok denecek kadar azalmış durumda” dedi

Bakış Haber olarak emlak sektöründe yaşanan son gelişmeleri uzmanıyla görüşerek kaleme aldık. Emlakçı Ceyhun Ateş ev satışları ve kira artışları hakkında Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Banka kredi faizlerinin satışlarını büyük ölçüde zarara uğrattığını kaydeden Ateş, kiracıların yaşadığı problemler hakkında da önemli değerlendirmeler yaptı.

ELAZIĞ’DA EN ÇOK REHAVET GÖREN MAHALLELER

Ateş, Elazığ’da özellikle Ataşehir, Çaydaçıra ve Sürsürü mahallelerinin lüks ve merkezi konumları nedeniyle rağbet gördüğünü ifade etti. Ayrıca, üniversite mahallesi de öğrenci yoğunluğuyla dikkat çekiyor.

YILBAŞINDA FİYATLAR DÜŞÜŞE GEÇMEYECEK

Konut fiyatlarının yılbaşında düşeceğine dair beklentilerin aksine, Ateş, “Her şey daha da pahalanıyor, bu nedenle taşınmaz fiyatlarının artış göstermesi bekleniyor,” şeklinde konuştu. Kiralık evlerdeki fahiş artışların nedenini ise konut satışlarındaki düşüş ve bankalardaki kur korumalı hesapların artışı olarak açıkladı.

KİRACILARIN YASAL HAKLARI

Kiracıların yasal hakları konusunda da bilgi veren Ateş, kira sözleşmeleri kapsamında devletin belirlediği artış oranlarının uygulanmasının önemli olduğunu vurguladı. "Kiracılar, sözleşme süreleri boyunca yasal haklarını koruyarak aynı evde ikamet etmeye devam edebilirler," diye ekledi.

EMLAKÇILARIN SATIŞLARA TEPKİLERİ

Elazığ emlak piyasası, yüksek faiz oranları ve artan kira fiyatlarıyla zor günler geçiriyor. Emlakçılar, durumu yakından takip ederek gelecekteki olası gelişmelere hazırlıklı olmaya çalışıyor.

ÖZEL HABER: KENAN TOPRAK 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER