© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da Direksiyon Eğitim Süreleri Arttırılmalı!

Elazığ’da Direksiyon Eğitim Süreleri Arttırılmalı!

Elazığ'da direksiyon eğitimi alanında uzmanlaşmış eğitmen Ömür YAPICI, Bakış Haber’e mesleğin püf noktaları hakkında bir röportaj verdi.

Sürücü adaylarının eğitim sürelerinin artırılması gerektiğini kaydeden YAPICI; ‘’Mevcut eğitim sisteminin yetersiz olduğunu ve bu konuda önemli değişiklikler yapılması gerekiyor’’ dedi.

EĞİTİM SÜRELERİ YETERSİZ Mİ?
Teorik derslerin günde 2 saat, toplamda ise 8 veya 9 gün sürdüğünü ifade eden YAPICI, pratik derslerin sadece 6 saat ile sınırlı kaldığını vurguladı. Bu sürenin 5 saatlik eğitimi ve 1 saatlik sınavı kapsadığını belirten YAPICI, sürücü belgesi almak isteyen adayların pratik eğitiminin en az 10 ila 14 saat arasında olması gerektiğini düşündüğünü dile getirdi. "Şu anki sistemde verilen 6 saatlik eğitim bir sürücü yetiştirmek için kesinlikle yetersiz" diyen Yapıcı, bu konuda yetkililere çağrıda bulundu.

ÖZEL HABER: Kenan TOPRAK

EĞİTİM SÜRECİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Eğitim sürecinin en kritik unsurlarından birinin adayların istekli katılımları olduğunu ifade eden YAPICI "Adaylar, kimsenin baskısı altında olmadan, kendi istekleriyle araç sürmelidir. Eğitim sürecinde yaşanacak stres, dikkatlerini dağıtabilir. Bu nedenle adayların, dikkatlerini eğitime ve sürüşe odaklamaları son derece önemlidir" şeklinde konuştu.

EKSTRA DERS UYGULAMALARI VE ÖZEL DERS İMKANLARI
YAPICI sözlerini şöyle sürdürdü; Öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda ekstra ders verilmediğini, ancak belirli durumlarda özel derslerin sunulabileceğini belirtti. "Eğitim sürecinde her adayın farklı ihtiyaçları var. Gerektiğinde özel derslerle desteklenebilirler, fakat bu durum adayın sürüş becerilerine göre şekillenir."

ÖĞRENME SÜRECİNİ HIZLANDIRMAK İÇİN ÖNERİLER
"Başka kaynaklardan bilgi almak, öğrenme sürecini olumsuz etkileyebilir. Her kafadan bir ses çıkmamalı; aday, eğitim aldığı hocanın yöntemleriyle uyum içinde kalmalıdır. Bu yaklaşımın öğrenme sürecini hızlandıracaktır.”

EĞİTİM SÜRELERİ ARTTIRILMALI!
Ömür YAPICI'nın önerileri, Elazığ'da direksiyon eğitimi alanında önemli bir tartışma başlatabilir. Eğitim sürelerinin artırılması, adayların daha donanımlı bir şekilde yola çıkmasını sağlayabilir. Bu bağlamda, eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiği açıkça ortada. Sürücü adaylarının güvenli bir şekilde yola çıkabilmesi için, eğitim standartlarının iyileştirilmesi büyük bir önem taşımakta.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER