© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da Bu Dernek Gönüllere Dokunuyor!

Elazığ’da Bu Dernek Gönüllere Dokunuyor!

2022 yılında resmiyete geçen Elazığ Rızaiye Gönül Elçileri Derneği, başta öksüz çocuklar olmak üzere, yaşlı, hasta, geliri olmayan, depremzede ve ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine dokunuyor…

 

Elazığ Rızaiye Gönül Elçileri Derneği, gönüllü gençlerin bir araya gelip kurduğu ve tamamen hayra dayalı bir dernek. Depremzedelerin yaralarını sarmasıyla başladığı yolculuğunda 2022’de resmiyete kavuşan Elazığ Rızaiye Gönül Elçileri Derneği faaliyetlerini gün geçtikçe arttıyor. Bizlerde Bakış Haber olarak Elazığ Rızaiye Gönül Elçileri Derneği Kurucusu Musab Tanyıldız ile yürüttükleri faaliyetle hakkında bir röportaj gerçekleştirdik.

ELAZIĞ DEPREMİ İLE BAŞLANILDI…

İlk olarak derneğin kuruluş süreci hakkında bilgiler veren Tanyıldız, “24 Ocak 2020 Elazığ Depreminde , Rızaiye mahallesinde yaşayan Fedekâr gönüllü gençlerin bir araya gelip depremzedelerin yaralarını sarmasıyla yolculuğumuz başladı. Kuruluş günümüzü 24 Ocak 2020 olarak kabul etmekteyiz. Dernekleşme niyetiyle başlamasak da yasal zorunluluklardan ötürü, Resmi kuruluş tarihimiz ise 2022 yılında olmuştur. Araya askerlik görevini ifa süreci, yönetim kurma süreci, dernek merkezi hazırlama süreci olduğu için biraz zaman zaman girdi” dedi.

‘ÖKSÜZ ÇOCUKLAR ÖNCELİĞİMİZ’

Elazığ Rızaiye Gönül Elçileri Derneği olarak ilk önceliklerinin öksüz çocuklar olduğunu belirten Dernek Kurucusu Tanyıldız’ı, “Babası vefat etmiş,  babası cezaevinde veya babası bırakıp gitmiş çalışamayacak yaşta olan, kirada oturan,  çocuklar kriter listemizin ilk tercihleridir. Bu çocukların genelde anneleri de ya hiç çalışamıyor ya da temizlik işlerinde çok düşük ücretlere çalışıyor. Ay içinde 1 kira bedeli kadar ellerine para geçmiyor desek yanlış bir şey söylemeyiz. Tabiki yaşlı hasta ve geliri çok düşük ihtiyaç sahipleri de kriterler arasında” diye konuştu.

‘KAYNAĞIN TEMELİ GÜVEN’

Güven pergelinde tamamen arkadaş ve akrabaların destekleri ve onların vesile oldukları inançlı insanlar olduğunu söyleyen Elazığ Rızaiye Gönül Elçileri Derneği Kurucusu Musab Tanyıldız, “Kaynağın temeli güvendir, Bu çalışmalar İnsanın kanına işleyen, sırtını dönüp gidemeyeceği bir ruh haline bir ideal haline sebep verdiği için ömrünüzün sonuna kadar ödenmesi gereken bir borç olarak sizinle geliyor. O sebeple gelecek de de devam edeceğini biliyoruz. Çünkü sizinle yaşayan vicdanınız her gün biraz daha büyüyor” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER