© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da 15 Köy, Zorunlu Arazi Toplulaştırma Kapsamına Alındı

Elazığ’da 15 Köy, Zorunlu Arazi Toplulaştırma Kapsamına Alındı

Elazığ Merkez ve Karakoçan ilçesinde toplam 15 köy, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırma kapsamına alındı.


Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen hizmetler çerçevesinde, 6200 sayılı kanunun ek 9. maddesi doğrultusunda Elazığ Merkez ve Karakoçan ilçesinde toplam 15 köyde zorunlu arazi toplulaştırması yapılacak.
Elazığ Merkez'e bağlı Dallıca, Dambüyük, Fatmalı, Muratçık ve Pirinççi köyleri ile Karakoçan ilçesine bağlı Karşıyaka, Kulubaba, Tepe, Yeni Mahalle ile Ağamezrası, Kalecik, Karapınar, Tekardıç, Yenice ve Yeniköy köyleri zorunlu arazi toplulaştırma kapsamında yer aldı.
 
Resmi gazetede yayımlanan kararda ayrıca şu ifadelere yer verildi: “belirtilen alanlarda DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından 3200 Sayılı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Yürütülen hizmetler hakkında kanunun ek 9’uncu maddesi kapsamında kamu yararı gözetilerek zorunlu arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projesi uygulanacaktır. Proje sınırları içerisinde olup, arazi toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri projesi kriterlerine uygun olmadığı değerlendirilen alanlar toplulaştırma haricinde bırakılacaktır.” 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER