© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ’da 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri Devam Ediyor

Elazığ’da 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Etkinlikleri Devam Ediyor

İl Sağlık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi işbirliğinde olmak üzere 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekmek ve toplumu bilinçlendirmek üzere etkinlik düzenlendi.

Müdürlüğe bağlı Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde düzenlenen etkinliğe Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr Ali Atar, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Gamze Kırkıl, müdürlük ve bağlı sağlık tesislerinden yöneticiler, idareciler, öğretim görevlileri, akademisyenler, klinik uzmanı hekimler, fakülte öğrencileri ve kurumların ilgili çalışanları katıldı. 

Etkinlik kapsamında Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ali Atar'ın Meme Kanseri Farkındalık Ayı'nın önemi ve etkinliğin amacına yönelik yaptığı konuşmadan sonra katılımcılar, meme kanserinin ana teması olan Pembe Kurdela, balon ve meme kanserine dikkat çeken afiş ve el broşürleri ile hastane içerisinde, hasta ve refakatçilerin yoğun olduğu alanlarda topluca yürüyüşe geçerek, renkli gösterilere sahne oldular.

Yürüyüş sonunda hastanenin poliklinikler ana giriş kapısına gelen katılımcılar, burada vatandaşlarla bire bir görüşerek, dağıttıkları kurdela ve balonlar eşliğinde meme kanseri, meme kanseri belirtileri, kendi kendine muayene teknikleri, meme kanserinde erken tanının önemi ve düzenli kontroller hakkında çeşitli bilgiler verildi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER