© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ İl Özel İdare Ekipleri Sivrice’de Çalışmalarda Bulundu

Elazığ İl Özel İdare Ekipleri Sivrice’de Çalışmalarda Bulundu

 

Şehrin her noktasına hizmet götürme prensibi ile çalışmalarına aralıksız devam eden Elazığ İl Özel İdaresi, 12 Temmuz’da ihalesi yapılan Sivrice ilçesi Çevrimtaş, Doğanbağı, Ilıncak köyleri ve Topaluşağı Köyü Bekirağa ve Çamurluk mezraları 1. Kat sathi kaplama asfalt yapımı ve çevre düzenlemesi yapım işlerine, 24 Temmuz tarihinde yer teslim işlemleri yapılarak imalat süreci başlatıldı.

Çevrimtaş Köyü’nde yaklaşık 550 metrelik dar ve eğimli arazi yapısına sahip köy içi ve cami yolu genişletme çalışmaları ve sulama sularının deplase çalışmaları yapılarak yaklaşık 2600 m2 kilitli parke ve çevre düzenlemesi işi tamamlandı.

Köy yolunun geri kalan 1,25 km’lik kısmında ise altyapı çalışmaları tamamlanarak yağmur sularının uzaklaştırılması için koruge boruların döşenmesi işlemi yapıldı, mevcut yolun dar olan kısımlarının genişletme çalışmaları yapılarak altyapı malzemesi nakliye ve serme sulama sıkıştırma imalatları tamamlandı ve asfalt dökümüne hazır hale getirildi.

Yine, Doğanbağı Köyü’nde 5 Km, Ilıncak Köyü’nde 5,5 Km, Topaluşağı Köyü Bekirağa Mezrası’nda 1,2 Km, Topaluşağı Köyü Çamurluk Mezrası’nda ise 5 Km’lik köy yollarının altyapı çalışmaları tamamlanarak yağmur sularının uzaklaştırılması için koruge boruların döşenmesi işlemi tamamlandı ve mevcut yolların dar olan kısımlarının genişletme çalışmaları yapılarak altyapı malzemesi nakliye ve serme sulama sıkıştırma imalatları tamamlanarak söz konusu yollar asfalt dökümüne hazır hale getirildi.

Öte yandan Kavallı Köyü’nde yaklaşık 2 Km ve Sivrice ilçe merkezi ile Plajköy arası Güney Sahil Yolu taş tahkimat işi ise ekiplerimizin yoğun mesaileriyle devam ediyor.

Sivrice ilçemize bağlı Ilıncak Köyü için 6,1 Milyon, Doğanbağı ve Çevrimtaş köyleri için 8,3 Milyon, Kavallı Köyü için 2,9 Milyon, Topaluşağı Köyü için 7,7 Milyon, taş tahkimat işi için ise 4,2 Milyon olmak üzere toplamda bu işler için  29 Milyon 200 Bin Lira bütçe ayıran Elazığ İl Özel İdaresi, tamamlanacak olan çalışmalarla birlikte söz konusu köylerde vatandaşlarımıza daha kaliteli  yaşam ortamı sağlamış olacak.

Öte yandan asfalt serimine hazır hale getirilen yolların asfaltlama çalışmalarına ise ek olarak 8 Milyon Liralık bir kaynak daha kullanılarak toplamda 37 milyon TL nin üzerinde bir ulaşım hizmeti vatandaşlarımıza  sunulmuş olacak.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER