© Elazığ Günebakış Gazetesi

Elazığ İl Özel İdare Depremde Sahada

Elazığ İl Özel İdare Depremde Sahada

 

Elazığ İl Özel İdare’den süreç hakkında yapılan açıklamada, “16 Ekim 2024 Çarşamba günü merkez üssü Malatya’nın Kale ilçesinde 10:46’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin hemen ardından Elazığ İl Özel İdaremize ait tüm ilçe bakım evlerinde bulunan yetkili personel ve ilçe mühendisleri tarafından köy muhtarları ve kolluk kuvvetlerimizle ile iletişime geçilmek sureti ile tüm ihbarlar araştırılmış, kapalı yol olup olmadığı ile alakalı saha çalışmaları süratle takip edilmiştir.

Yine ilçe bakım evlerimizde hazır bulunan ekiplerimizce sahada özellikle grup köy yolları taranmış, olumsuzluklar incelenmiş ve ihtiyaç halinde iş makinaları marifetiyle yönlendirme yapılarak müdahale edilmiştir” denildi.

KAYA DÜŞMELERİ VE ŞEV AKINTILARI

Baskil ve Sivrice’de meydana gelen kaya düşmeleri hakkında da açıklama yapan Elazığ İl Özel İdare, “Deprem kaynaklı oluşan kaya düşmeleri ve şev akıntıları ekiplerimizce temizlenerek ulaşıma uygun hale getirilmiştir. Toplamda iki ilçemizde rutin program çalışmaları harici 6 iş makinası, 2 servis aracı ve 10 personel ile deprem kaynaklı oluşan hasar çalışmaları tamamlanmıştır. Diğer ilçelerimizde köy yollarımız açısından olumsuz bir durum yaşanmamıştır. Ayrıca bugün itibariyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzün koordinesinde başlayan hasar tespit çalışmaları için 10 teknik personel ve 10 servis aracı görevlendirilmiştir” bilgilerini paylaştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER