Elazığ Futbolunda Yeni Dönem
GÜNDEMElazığ Futbolunda Yeni Dönem
TFF İl Temsilcisi Süleyman Acar Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu. 1. Amatör Liginde çekişmeli bir Play-off sisteminden bahseden Acar, “Normalde geçen yıllarda yarı final ve final yapıyorduk. 16 takımımız vardı, 2 gruba ayırdık 8- 8 olmak üzere ilk 3 takımı Play-off ligine dahil ettik. Çift devreli bir lig oluşturduk. Şu an mevcut ligde en iyi takımlar geldi” dedi.
Haber: Emirhan Kamışlı- Kenan Toprak
ELAZIĞ’DAKİ AMATÖR LİGLER HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR MİSİNİZ VE AYNI ZAMANDA TAKIMLARIN ŞU AN Kİ DURUMLARI NASIL?
Amatör Ligin şu anki durumu hakkında konuşan TFF İl Temsilcisi Süleyman Acar, “Şu an için ilimizde U-16 ve U-14 liglerini bitirdik. U16 liginde Elazığ İl Özel İdare Spor U-14’de ise Yol Spor şampiyon oldu. Bunlar ilimizi temsilen Türkiye şampiyonalarına katılacaktır. Mevcutta da U-17 ve U-15 ligleri devam etmektedir. Bu liglerde ise 8 takımın katılımıyla toplamda 14 hafta süren mücadele devam ediyor. U-15 liginin bitimine bu haftada dahil olmak üzere 2 hafta kaldı şu anda Elazığ Yol Spor takımı orada lider görünüyor. Tabii ki daha lig sona ermedi. U-17 ligin de bu hafta 10. Hafta maçları oynanacak toplam da 5 haftamız kaldı. Ligde ise şu an İl Özel İdare Spor liderlik koltuğunda ama lig bitiminde liglerin şampiyon takımları ilimizi temsilen Türkiye şampiyonalarına katılacaklar” diye konuştu.
“ŞAMPİYONLAR LİGİ GİBİ DÜŞÜNELİM”
1.Amatör liginde bu sene yeni bir Play-off sistemine geçtiklerini belirten Süleyman Acar, “Bu yıl Play-off sisteminde bir değişiklik yaptık. Normalde geçen yıllarda yarı final ve final yapıyorduk. 16 takımımız vardı, 2 gruba ayırdık 8- 8 olmak üzere ilk 3 takımı Play-off ligine dahil ettik. Çift devreli bir lig oluşturduk. Şu an mevcut ligde en iyi takımlar geldi, maddi manevi anlamda büyük emekler sarf ettiler. Play-off’u şampiyonlar ligi gibi düşünelim. İyi takılarım olduğu yer, burada tabii ki müsabakalarda seyirci zevki ve adrenalin yüksek olduğu bir lig oynanıyor. İddialı olan takımlarda yarışın içerisinde devam ediyor. Bu lig 10 hafta oynanacak, bu hafta 4. Hafta müsabakaları oynanacak tabii kıyasıya bir şekilde, güzel bir halde gitmesi ilimizin spor zevki açısından güzel ve önemli bakalım ligin sonunda şampiyon kim olacak” ifadelerini kullandı.
“BİR TAKIMIN LİGDEN ÇEKİLMESİ HOŞ DEĞİL”
Son olarak TFF’nin yeni yaptığı yaptırımlar hakkında açıklama yapan Acar, “Tabii en büyük etken ligden çekilen takımlara yaptırım. Bu olması gereken bir şeydi. TFF yaptırımları attırması gerektiğini düşünüyorum. Boşluklar oluştuğu zaman kulüpler bunları kullanabiliyorlar. Bir takımın ligden çekilmesi hoş değil, lig müsabakalarına katılması doğru değil. Bence bu yaptırım daha katı ve soft olması çok daha iyi oldu. Kulüpler, kulüp yöneticileri bu işi art niyetli olarak kullandığı zaman bunlar kendini alet ediyorlar. Yaptırım olduğu zaman bunlar ortaya çıkmayacak meydana gelmeyecek inşallah. Önümüzdeki sezon FİBA kuralları gereğince ofsayt sistemi falanda değişiyor. Futbolda da değişikliğe ihtiyaç var. Futbolda da inşallah değişimlerin devam etmesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir