© Elazığ Günebakış Gazetesi

El, Ayak Ve Ağız Hastalığı Alarmı! 11 Öğrencide Görüldü

El, Ayak Ve Ağız Hastalığı Alarmı! 11 Öğrencide Görüldü

11 öğrencide el, ayak ve ağız hastalığı tespit edilerek tedavi altına alındı. Hastalığın mevsimsel geçiş dönemlerinde yaygın olarak görüldüğü ve genellikle çocukları etkilediği belirtildi. Sağlık yetkilileri, bulaşma riskine karşı uyarılarda bulundu.

EL, AYAK VE AĞIZ HASTALIĞI 11 ÖĞRENCİDE GÖRÜLDÜ
Isparta Sağlık Müdürü Mustafa Serhat Küçükcoşkun, Aksu ilçesinde ortaya çıkan el, ayak ve ağız hastalığının 11 öğrenciye bulaştığını bildirdi. 7'si kreş öğrencisi olan bu çocukların tedavi altına alındığını açıklayan Küçükcoşkun, hastalığın çocuklar arasında hızla yayılabildiğine dikkat çekti. Özellikle 2-10 yaş grubundaki çocuklarda görülen bu hastalığın, solunum yoluyla ve temasla bulaştığını belirtti.
MEVSİMSEL GEÇİŞLERDE SIK GÖRÜLÜYOR
Küçükcoşkun, yaptığı açıklamada bu hastalığın her yıl mevsimsel geçiş dönemlerinde görülebildiğini ve genellikle küçük çocukları etkilediğini vurguladı. Ancak nadiren de olsa yetişkinlerde de görülebildiğini ifade etti. Bu tür salgınların yayılmasını önlemek için kişisel hijyenin önemine dikkat çeken Küçükcoşkun, ailelere özellikle çocuklarına sık sık ellerini yıkama alışkanlığı kazandırmaları konusunda uyarılarda bulundu.
HASTALIĞIN BELİRTİLERİ VE TEDAVİ SÜRECİ
Hastalığın ilk belirtilerinin iştahsızlık, halsizlik ve boğaz ağrısı ile ortaya çıktığını belirten Küçükcoşkun, 1-2 gün sonra içi su dolu döküntülerin oluştuğunu söyledi. Döküntülerin özellikle el ve ayaklarda kırmızı noktalar halinde başladığını ve sonrasında su toplamaya dönüştüğünü ifade etti. Küçükcoşkun, el, ayak ve ağız hastalığının özel bir tedavisinin olmadığını belirterek, bu süreçte doktorun verdiği ilaçların düzenli kullanılmasının, bol sıvı tüketiminin ve sağlıklı beslenmenin önemine değindi.
BULAŞMA RİSKİ VE KORUNMA YOLLARI
Küçükcoşkun, hastalığın tükürük, dışkı ve yakın temas yoluyla bulaştığını vurgulayarak, anne ve babalara bu konuda büyük görev düştüğünü belirtti. Çocukların hastalık süresince okula gönderilmemesi gerektiğini ifade eden Küçükcoşkun, böylece hastalığın diğer çocuklara bulaşma riskinin en aza indirilebileceğini kaydetti. Ayrıca, el ve ayaklardaki döküntülerin genellikle 5-7 gün içinde kendiliğinden iyileştiğini de ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER