© Elazığ Günebakış Gazetesi

El-Aksa Platformu Aksa Tufanı Diriliş Mitingi

El-Aksa Platformu Aksa Tufanı Diriliş Mitingi

El-Aksa Platformu, “Aksa Tufanının” birinci yılında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla “Aksa Tufanı Diriliş Mitingi” düzenledi.

İsrail’in Filistin üzerindeki zulmü her geçen gün artarak devam ediyor. İsrail’in son 365 günde Gazze’ye yönelik yaptığı saldırılarda 41 bin 909 Filistinli yaşamını kaybederken, 97 bin 303 kişi yaralandı.

EL-AKSA Platformu da İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla düzenlediği faaliyetlerini sürdürüyor. Son olarak 7 Ekim 2023 tarihinde başlatılan “Aksa Tufanı” operasyonunun birinci yıldönümünde Gazze’ye yönelik yapılan saldırılara dur demek amacıyla “Aksa Tufanı Diriliş Mitingi” düzenlendi.

Yüzlerce vatandaşın katılımı ile 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilen mitingde ilk olarak ezgi ve marşları ile grup özlem ajans sahne aldı.

Ardından Abdullah Çağatay tarafından Kuranı Kerim ve Elif Yıldız tarafından şiir okunması ile devam etti.

Mitingin selamlama konuşmasını yapan EL-AKSA Platformu dönem sözcüsü Sinan Akılotu, son bir yılda İsrail’in Gazze’de şiddetli bir şekilde soykırım uyguladığını, İslam ülkelerinin ise bu soykırıma göz yumduğunu kaydederken, “Bugün 365. Gün tam 365 gün sonra 7 ekim 2024 yılındayız. İsrail siyonizmi açısından zulümle geçen bir 365 gün direniş cephesi açısından Gazzeli yiğitler açısından izzetle geçen 365 gün. Kimse kusura bakmasın 57 tane İslam ülkesi için zilletle geçen bir 365 gün. 365 gündür bu ümmetin bağrına hançer saplanıyor. 57 tane sözüm ona İslam ülkesi içerisinde kalbimiz sökülüyor. Biz kınıyoruz. Hayrın şerrin hesabının görüleceği bir güne mahşer gününe hepimiz ulaşacağız. Onun için elimizden geldiği kadar Gazze’yi konuşmaya devam etmemiz lazım” dedi.

Eski Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, Gazze’deki direnişçilerin son bir yılda İsrail’i dize getirdiğini belirterek Gazze’deki mazlumların yanında olmak için henüz geç olmadığı ifade ederken, “Değerli dostlar 1 yıl önce bir avuç insan küçük bir coğrafyada ölümle kalım arasında yaşayan bir avuç insan bir yola çıktılar. O bir avuç insan Allah’a güvendiler yola çıktılar. İsrailli dize getirdiler mosatı paspas ettiler arkadaşlar. Nedense biz bu yiğit insanlara güvenemedik. Böyle bir kahramanlık gösterileceğine inanamadık. Maalesef ülkemizde hala buna inanamayanlar var. Biz ümmet olarak Gazze’nin yanında yeterince yer alamadık. Bununla yüzleşmeliyiz buradan ah vah edip kendimizi perişan edip bir ümitsizlik üretmeyeceğiz. Gazze’deki direnişin yıl dönümünde yeniden muhasebemizi yapacağız” dedi.

Hamas Yetkilisi Dr. Vail Farac, Aksa Tufanı’nın ve Gazze’deki mücahitlerin direnişinin Filistin özgürlüğüne kavuşana kadar durmayacağını vurgularken, “Bugün 7 Ekimdeki aksa tufanının yıl dönümü. Aksa tufanı Filistin özgür oluncaya kadar durmayacaktır. Aksa tufanı Allah’ın taktiri ile başladı insanların müdahalesi ile olmadı. Tıpkı bedir savaşı gibi. Oradaki Müslümanlar kafileye saldırmak için yola çıktılar ama Allah başka bir şey diledi. Aksa tufanı Filistin direnişinde yeni bir yeni bir merhaledir. Kabul ediyoruz acımız var ama aksa tufanı yeni bir aşama oldu bizim için. Gazze’deki mücahitlerin direnişi Allah’ın ayetlerinden bir ayettir” dedi.

 

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER