© Elazığ Günebakış Gazetesi

Dr. Bozdağ: ‘Meme Kanseri Kadınlarda En Sık Görülen Kanser Çeşitidir’

Dr. Bozdağ: ‘Meme Kanseri Kadınlarda En Sık Görülen Kanser Çeşitidir’

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 1-31 Ekim ayı meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı olarak belirlenmiştir. Ülkemiz ’de de Sağlık Bakanlığı Başkanlığında bu ayda çeşitli faaliyetler düzenlenmektedir.

Meme kanseri bilinçlendirme ve farkındalık ayı  dolayısı ile açıklamalarda bulunan Fırat Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Ahmet BOZDAĞ, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser çeşitlerinden olduğunu, son zamanlarda meme kanserinin görünme sıklığının giderek genç yaşlara kadar düştüğünü söyledi.

Meme kanseri tedavisinin hem cerrahi hem de onkolojik tedavilerle başarılı bir şekilde kontrol altına alınabileceğini ifade eden Dr. Öğretim Üyesi BOZDAĞ, hastaların kendi kendilerine meme muayenesi yaparak meme kanserinin en önemli belirtisi olan, ellerine gelebilecek kitle, sertlik, meme başında çökme, akıntı gibi durumlarda uzman hekime başvurmaları gerektiğini, bunun meme kanseri tanısının konulmasında en etkili yöntem olduğunu sözlerine ekledi.

Dr. Öğretim Üyesi BOZDAĞ, hiçbir şikâyeti olmayan kırk yaşın üzerindeki bütün kadınların iki yılda bir mamografi ile meme kanseri taraması yaptırmaları gerektiğini bu şekilde olası bir meme kanseri tanısının erken dönemde teşhis edilebilmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak erken teşhisin hayat kurtarabildiğini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER