© Elazığ Günebakış Gazetesi

'Doğal Afetlerde Kan Bağışı Hayat Kurtarır Sesimi Duyan Var Mı Projesi'

'Doğal Afetlerde Kan Bağışı Hayat Kurtarır Sesimi Duyan Var Mı Projesi'

KAYED “Doğal Afetlerde Kan Bağışı Hayat Kurtarır Sesimi Duyan Var Mı Projesi” başlattı. Proje ile Avrupa’nın birçok ülkesinden gelen erasmus + öğrencilerine afet sonrası yapılması gerekenler ve artan kan ihtiyacı ile ilgili eğitimler verilecek.

Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği, “Doğal Afetlerde Kan Bağışı Hayat Kurtarır Sesimi Duyan Var mı projesi” başlattı. Proje kapsamında Avrupa’nın birçok ülkesinden Elazığ’a gelen 40 öğrenciye eğitim verilecek.

Eğitimlerde doğal afetlerle ilgili bilgi verilerek gençler; afetler sonrası artan kan ihtiyacı konusunda bilinçlendirilecek. Bu sayede kan bağış oranlarının artması hedefleniyor.

Kayed Genel Başkanı Murat Özekinci, amaçlarının hayata geçirdikleri projelerin yurtdışından da destek görmesi olduğunu söyledi. Özekinci, “Kayed olarak amacımız çalışmalarımızın yurt dışından ilgi ve destek görmesi. Bu bizim için çok önemli. Şuan buradaki arkadaşlar da hem Elazığ’daki afet çalışmalarını hem de Kayed’in çalışmalarını ilgi gösterip merak ettikleri için buradalar. Bu konuda Elazığ’ın insanlarından ve kurumlarından destek ve ilgi bekliyoruz” dedi.

Proje Koordinatörü Veli Ercan Çetintürk, Erasmus + programlarının en büyük hedeflerinden birinin uluslararası iletişimi geliştirmek olduğunu söyleyerek, projede yer alan aktivitelerin de buna paralel ilerleyeceğini dile getirirken, “Erasmus programının sunmuş olduğu en büyük avantajlardan bir tanesi ve en büyük hedeflerinden birinin uluslararası iletişimi geliştirmek, kültürlerarası iletişimi geliştirmek. Kan bağışı ve afetler konusunda farkındalık arttırmak amacıyla oluşturduğumuz projede aktivitelerde belirledik. AFAD’ı ziyaret ederek birlikte etkinlikler yapacağız” dedi.

Öğrenciler de doğal afetler ile ilgili verilen eğitimin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, afet sonrasında nelerin yapılacağı konusunda daha bilinçli olabileceklerini söylediler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER