© Elazığ Günebakış Gazetesi

Çinli Otomotiv Devi Geliyor!

Hangi Şehre Piyango Vuruyor?

Çinli otomotiv Devi Chery, Türkiye’de Samsun’da yeni bir üretim tesisi kurma planlarını hızlandırıyor.

Şirketin Samsun Tekkeköy’de kurulacak yeni organize sanayi bölgesinde (OSB) geniş bir alan tahsisi için özel yasal düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, OSB’nin kamu arazileri üzerinde genişletilmesi ve bu genişlemeden dolayı devlet için herhangi bir bedel ödenmemesi yasal güvence altına alındı.

Çinli otomotiv devi Chery, Türkiye’de Samsun’da yeni bir üretim tesisi kurma planlarını hızlandırıyor. Şirketin Samsun Tekkeköy’de kurulacak yeni organize sanayi bölgesinde (OSB) geniş bir alan tahsisi için özel yasal düzenlemeler yapıldı. Bu kapsamda, OSB’nin kamu arazileri üzerinde genişletilmesi ve bu genişlemeden dolayı devlet için herhangi bir bedel ödenmemesi yasal güvence altına alındı.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, Tekkeköy’de 318 hektarlık bir alan üzerine planlanan OSB’de çok sayıda firmanın üretim yapabileceği bir bölge belirlenirken, Chery için ayrılan alanın önce mevcut firmalardan yapılacak kesintilerle karşılanması planlandı. OSB’nin kıyı şeridinde olması nedeniyle Kıyı Kanunu’nda bir değişiklik yapılması ihtiyacı doğdu; bu düzenleme, daha önce vergi paketine eklenmiş olsa da vergi paketinin geri çekilmesiyle bu plan bozuldu. Sonuç olarak, gerekli düzenleme, görüşmeleri süren tüketici yasası teklifine madde eklenerek sağlandı.

Bu düzenlemeye CHP Samsun Milletvekili Murat Çam’dan tarım arazilerinin korunması konusunda bir şerh geldi. Çam, OSB’nin genişleme alanında tarım arazilerinin bulunduğuna ve bu durumun tarımsal üretimi riske sokabileceğine dikkat çekti. Ayrıca, altyapı, çevresel etki değerlendirme, atık yönetimi gibi süreçlerde hassasiyet gösterilmesi gerektiğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER