© Elazığ Günebakış Gazetesi

Başkan Gülnar: ‘Elazığ’ın Tanıtım Konusunda Eksikleri Var!’

Başkan Gülnar: ‘Elazığ’ın Tanıtım Konusunda Eksikleri Var!’

Elazığ TÜRSAB Başkanı Cuma GÜLNAR, 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nde Elazığ’ın turizmde nasıl bir yol izlemesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu. Bakış Haber’e konuşan Başkan Gülnar, Elazığ’ın tanıtım konusunda eksiklerinin olduğunu doğru yerde doğru tanıtımın yapılmadığını söyledi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Harput Bölge Temsil Kurulu Başkanı Cuma GÜLNAR, Bakış Haber’e özel açıklamalarda bulundu.  Şehrin turizm potansiyeli hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Gülnar, şehrin tanıtımı konusunda eksiklikler olduğunu kaydetti.
 

’TURİZMDE BÜTÜNCÜL BİR YOL İZLENMELİ’
Turizm de birlikteliğe önem verdiklerinin altını çizen Başkan GÜLNAR, ”Elazığ’ turizmde çevre illere göre istenilen performans da değil.  Fakat zamanla daha iyi olacaktır. Harput’ da şu anda yeni yapılan binalar, turizme kazandırılmış müzeler dikkat çekiyor. En azından gezilince vakit geçirilebilir bir halde geldi. STK’lar, kamu ve yerel idarelerin tamamının turizm konusunda beraber hareket etmeleri gerekiyor. Elazığ’ın tanıtım konusunda eksikleri var. Bazı vurucu noktaları yakalamışız fakat doğru yerde pazarlamasını yapamamışız. Şehrin gastronomide sıyrılması gerekirken, çok fazla bir ileri gitmişliği yok. Şehirde ürün çeşitliliği de yeterli değil. Elazığ yöresine ait kahvaltılık ürünler bulabileceğiniz bir yer yok denecek kadar az. Elazığ’da yapılan festivallerin doğru organize edilmesi gerekiyor. Bağ bozumu festivalleri var. Festivalin çok büyük ses getirmesi gerekiyordu. Başlangıç tanıtımı nasıl yapıldı inanın bilmiyorum ama  Bağ bozumu festivali kulağımıza çok büyük bir festival gibi gelmiyor. Sanki kendi aramızda butik bir festivalmiş gibi bir havası var. Salçalı köfte festivalinde de bir emek sarf ediliyor fakat doğru bir şekilde ilerleyemiyor. Turizmle ilgili Kültür Müdürlerimiz, İl Müdürlerimiz bağımsız olarak çok iyiler ama bu bağımsızlıktan kurtulup bir yol haritasıyla tamamını senkronize bir hareket halinde tutmaları en önemlisi de bütüncül yaklaşmaları gerekiyor. Tamamına bütünmüş bir şekilde yaklaşırlarsa daha iyi yol alınacağını düşünüyorum” İfadelerini kullandı. 

‘AVRUPA PAZARINDAN TURİST ÇEKMEK İSTİYORUZ’
Yurt içi ve yurt dışı projelerinden bahseden Elazığ TÜRSAB Başkanı Cuma GÜLNAR, “Şu anda Elazığ’ın turistik treniyle ilgileniyoruz.  Bu konuda Belediyemiz de elini taşın altına koymuş vaziyette. Tanıtım noktasında şehre biraz daha tanıtım yapmak gerekiyor.  İnsanlar satılan ürünü gördüklerinde bilinçaltlarında bilginin oluşması lazım. Biz bilgiyi oluşturamadık. Bölgenin tamamını bir bütün olarak düşünüp çevre şehirlerden de buraya farklı rotalar çizip o rotalar eşliğinde programlar yapmak istiyoruz. Yurt dışı programımız var. Özellikle Almanya’nın 5 şehrinden gelen uçuşları turizme kazandırmak istiyoruz. Bu konuyu Turizm Bakan Yardımcısına da ilettik. Almanya’dan gelen 20 kişilik kontenjanı gerekirse teşvikli bir vaziyette turizme kazandırmamız gerekiyor. O kota sadece turizm seyahat acenteleri tarafından alınabilsin. Bir planlama yapılarak teşvik modeli uygularsak en azından Avrupa pazarından turist çekebiliriz” dedi.

HABER: AYLİN SOLMAZ

FOTOĞRAF: AYLİN SOLMAZ

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER