© Elazığ Günebakış Gazetesi

Başkan Biçer: ‘Esnafımızın Yanındayız’

Başkan Biçer: ‘Esnafımızın Yanındayız’

DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet Biçer, İl Başkan Yardımcıları İrfan Tunç, Talet Dilek ve Nihal Çiçek Aydın ile birlikte Hazar Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti. Ziyarette, esnafın yaşadığı kredi sorunlarına dikkat çekildi. Başkan Biçer, SGK primini yatırmasına rağmen kredi kullanamayan esnaf için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

KREDİ KULLANIMINDA AYRIMCILIK SORUNU

Biçer, kooperatif başkanı ile yapılan görüşmede, esnafların en büyük sorunlarından birinin kredi kullanımında yaşanan ayrımcılık olduğunu ifade etti. Kredi almak isteyen esnaflardan Bağ-Kur primini ödemesi şartı aranırken, SGK primi yatıran esnafların kredi kefalet kooperatiflerinden kredi kullanamamaları büyük bir mağduriyet oluşturdu. Kooperatif yetkilileri, bu durumun esnafın finansal sıkıntılarını daha da artırdığını belirtti.

BAŞKAN BİÇER: "ANKARA’DA GİRİŞİMLERİMİZİ BAŞLATTIK"

Bu sorunun çözülmesi için DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Fetih Ahmet Biçer ve il yöneticileri Ankara'da temaslarda bulundu. Biçer, konuyu DEVA Partisi Ankara Milletvekili Av. İdris Şahin ile görüştüklerini ve Milletvekili Şahin'in durumu Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Abdulkadir Akgül’e ilettiğini söyledi. Akgül, bu konuda çalışmalarının devam ettiğini ve en geç bir ay içinde sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.

BAŞKAN BİÇER: "ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Başkan Biçer, esnafın yaşadığı sorunların takipçisi olacaklarını vurguladı ve DEVA Partisi olarak her zaman halkın ve esnafın yanında olduklarını ifade etti. "Ekonomik sıkıntılarla boğuşan esnafımız için çözüm üretmek, sorunlarını dile getirmek ve çözüm süreçlerini hızlandırmak adına tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz. Bizler DEVA Partisi olarak, esnaflarımızın yanında olmaya ve onların sesi olmaya devam edeceğiz," dedi.

Biçer, sorunun en kısa sürede çözüme kavuşması için takipte kalacaklarını belirterek, esnafa her platformda destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER