© Elazığ Günebakış Gazetesi

Başkan Bal, Elazığ’ın Gündemini Değerlendirdi: 'Tarım Ve Çimento'

Başkan Bal, Elazığ’ın Gündemini Değerlendirdi: 'Tarım Ve Çimento'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ İl Başkanı Yunus Bal, Elazığ’da yaşanan zirai don felaketinin şehir için büyük bir yıkım yarattığını belirterek, çiftçilerin yaşadığı zararın depremler kadar ciddi olduğunu ifade etti. Bal, don felaketi ve çimento fabrikası konularının öncelikli gündemlerinde olduğunu vurgulayarak Bakış Haber'e açıklamalarda bulundu.

 

Haber: İrem Yılmaz

 

"ŞUAN TOPLUMUN EN BÜYÜK PROBLEMİ ZİRAİ DON FELAKETİDİR"

 

Gündemlerinin her zaman yoğun olduğunu belirten Başkan Bal, "Şu an toplumun en büyük problemi, yaşadığımız zirai don felaketidir. Bu konu şu anda ciddi şekilde gündemimizdedir" dedi.

 

Bal, "Aslında Elazığ’ın tüm problemleri gündemimizde, Her zaman olduğu gibi çimento fabrikası meselesi de gündemimizde yer almaktadır. Ancak bu hafta köşe yazımızda özellikle iki önemli meseleye değinmemiz gerekiyor, Zirai don felaketi ve çimento fabrikası" ifadelerini kullandı.

 

"ELAZIĞ’DA TARIMA DAYALI ÜRETİLEBİLECEK NEREDEYSE HİÇBİR ÜRÜN KALMADI"

 

Elazığ’ın 24 Ocak 2020 ve 6 Şubat 2023 tarihlerinde meydana gelen depremlerle ciddi yaralar aldığını hatırlatan Bal, “Bu süreçte büyük problemler ve sıkıntılar yaşadık. Ancak bir doğal afetin sadece can kaybıyla sınırlı olmadığını da unutmamalıyız” dedi.

 

"Yaşadığımız don felaketi de en az bu depremler kadar büyük bir felakettir diyen Başkan Bal, "Çünkü Elazığ’da tarıma dayalı üretilebilecek neredeyse hiçbir ürün kalmamıştır" dedi.

 

 

Elazığ' da nüfusun önemli bir kısmının tarıma dayalı gelirle yaşamını sürdürdüklerini belirten Bal, "Nüfusun yüzde 40-50’si belki de tarımla geçimini sağlıyor. Şehirde güçlü bir sanayi altyapısı olmadığından, neredeyse her evde 3-4 kişi tarıma bağlı gelir kaynaklarıyla hayatını sürdürüyor" ifadesini kullandı.

 

Süreci yakından takip ettiklerini dile getiren Başkan Bal," Baskil, Ağın, Keban, Yurtbaşı bölgesi gibi tarımın yoğun olduğu kırsal bölgeleri ziyaret ettik. Gidemediğimiz Palu, Kovancılar, Karakoçan, Arıcak, Alacakaya, Sivrice ve Maden ilçelerinden de ilçe başkanlarımız aracılığıyla gerekli bilgileri aldık" dedi.

 

"BİZİM KADAR CİDDİYE ALAN BAŞKA BİR PARTİ GÖRMEDİK"

Elazığ bu konuda adeta yerle bir olmuştur. Çok büyük bir deprem yaşamış gibidir diyen Başkan Bal," Toplumda 'sadece bir don oldu' şeklinde bir algı olabilir, fakat biz bunu yeterince gündeme taşımaya çalıştık. Ben ve milletvekilimiz bu süreçte Ankara’da bakanlık nezdinde temaslarda bulunduk. Ancak şu an itibarıyla Elazığ’da bu konuyu bizim kadar ciddiye alan başka bir siyasi parti göremedik" ifadesini kullandı.

 

"SOSYOLOJİK VE EKONOMİK ETKİLERİNİ ÇOK CİDDİ BİÇİMDE YAŞAMAYA BAŞLAYACAĞIZ"

Yaşanan durumun  sosyolojik ve ekonomik etkilerinin çok ciddi biçimde yaşamaya başlanılacağını vurgulayan Bal, "Çünkü üretici, ürünü satabileceğini varsayarak borçlandı. Kayısıyı yetiştirebilmek için ilaç, mazot, gübre, traktör ve çeşitli tarım ekipmanları aldı. Bu masrafların ödemesini de hasat sonrasına bıraktı. Ancak ürünü alamazsa, esnaf çiftçiden parasını isteyecek. Çiftçi borcunu ödeyemeyince aile içi huzursuzluklar başlayacak, evine ekmek götüremeyecek, borçlarını ödeyemeyecek. Bu durum çok ciddi sosyolojik ve ekonomik sorunlara yol açacaktır" dedi.

 

"ESNAFI ÜÇ AY SONRA CİDDİ BİR KRİZ BEKLİYOR"

Yaşanan durumdan özellikle Baskil ilçesinin çok etkilendiğini söyleyen Başkan Bal, " Baskil bu noktada çok büyük bir bedel ödemiştir. Ağın’da 450 bin kök badem yetiştirilen bir ilçemizde, şu an ikram edilecek badem bile yok. Bu da demektir ki Ağın’da borçlanan vatandaş ve ona ürün satan esnafı üç ay sonra ciddi bir kriz bekliyor" ifadesini kullandı.

 

"DOĞAL AFETİN YARALARININ SARILMASI İÇİN HERKESİN SEFERBER OLMASI GEREKİYOR"

 

"Elazığ’ın tüm problemleri elbette konuşulmalı, tartışılmalı. Ama şu an "ameliyatta bekleyen hasta" misali zirai don felaketi en acil meselemizdir" diyen Başkan Bal, doğal afetin yaralarının bir an önce sarılması için herkesin seferber olması gerektiğini vurguladı.

 

"ÇİFTÇİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

 

Felaketin ardından sahada hızlı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Bal, "ilçeleri ziyaret ettik, durumu yerinde fotoğrafladık. Gerekli resmi verileri aldık ve milletvekilimize ilettik. Ben olay sırasında Ankara’daydım, milletvekilimiz bir gün sonra bakanlığa geçti, ben Elazığ’a döndüm" dedi.

Hazırladıkları iki ayrı raporu bakanlığa sunduklarını belirten Başkan Bal,"Taleplerimiz nettir, Çiftçimizin yanında olacağız. Onların hayatını sürdürebilmesi için gereken her şeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

"MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ SEÇİM ODAKLI ÇALIŞAN BİR PARTİ DEĞİLDİR"

 

Milliyetçi Hareket Partisi olarak sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman milletin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini belirten Başkan Bal, Milliyetçi Hareket Partisi, seçim odaklı çalışan bir parti değildir.

 Türkiye’nin en köklü partilerinden biridir" dedi.

"Toplumun sorunlarını, acılarını, sevinçlerini yansıtan bir partiyiz" diyen Başkan Bal, "İl Başkanlığı olarak, o an hangi problem varsa oradayız. Nerede bir kanayan yara varsa biz oradayız. Uzun süredir bu mücadelenin içindeyiz ve özellikle milletvekilimiz üzerine çok ciddi bir mücadele veriyoruz" sözlerini kullandı.

"KALİTELİ BİR YAŞAM İÇİN, ÇİMENTO FABRİKASI ŞEHRİN DIŞINA TAŞINMALI"

 

Elazığ’da yaşamak ve kaliteli bir yaşam istiyorsak, çimento fabrikasının şehir dışına taşınması gerekiyor" diyen Bal, bu konuda büyük bir çaba sarf ettiklerini vurguladı. "Çünkü Elazığ halkının kaliteli bir yaşam sürmesi en büyük hakkıdır" ifadelerini kullanan Başkan Bal, şehirde artan sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Özellikle kanser vakalarının yükseldiğini belirten Bal, "Bugün Elazığ’da kanser vakaları artmaya başladı. Şehirde hiçbir mahallede eczane yokken, çimento fabrikasının çevresi eczane dolu. Neden? Çünkü insanlar hasta, çünkü herkesin bir sağlık problemi var" dedi.

 

"VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ"

 

İlçelerin kronik problemlerinin de olduğuna değinen Başkan Bal," Bu sorunlar, milletvekilliği seçimi öncesinde milletvekilimizin dağıttığı 23 maddelik bir hak sözleşmesi veya manifesto da diyebilirsiniz  kapsamında belirlenmişti. O süreçte verdiğimiz sözler doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor.

Kovancılar, Karakoçan ve Palu’daki hastane inşaatları devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yer tahsisleri sürüyor. Pertek Köprüsü konusunda verdiğimiz sözün arkasındayız, süreç devam ediyor" dedi.

 

"ÇALIŞMALARIMIZ CİDDİYETLE DEVAM EDİYOR"

 

Başkan Bal "bu ve benzeri tüm sorunlar karşısında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı ve milletvekilliği düzeyinde çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Köy muhtarlarının elektrik, yol gibi taleplerini ilgili kurumlara iletmekteyiz ve bu konularda da çalışmalarımız ciddiyetle devam ediyor" ifadesini kullandı.

 

 

Erken seçim olacağına dair herhangi bir beklenti içinde olmadıklarına değinen Başkan Bal, "Seçimi kazanmış bir Cumhur İttifakı olarak görevimizin başındayız ve işimize bakıyoruz. Çünkü seçimle gelmiş bir iktidar söz konusu. Süreç içinde partimize ve Cumhur İttifakı’na yönelik birçok spekülasyonlar yapıldı, bizi yıpratmaya çalıştılar ancak itibar etmiyoruz" dedi.

 

"GENEL BAŞKANIMIZIN SAĞLIK DURUMU GAYET İYİ"

Geçen hafta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettiklerini de belirten Bal, "Genel başkanımızın Elazığ’a çok ciddi bir ilgisi var ve tüm hemşehrilerimize selamlarını iletti. Sağlık durumu gayet iyi. Düne göre daha iyi, yarın daha da iyi olacak" dedi.

Genel Başkan Bahçeli'nin  Türkiye’nin her noktasındaki sorunları yakından takip edip ciddi emek verdiğini vurgulayan Başkan Bal, "Biz de onun emir ve komutasıyla işimize devam ediyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER