© Elazığ Günebakış Gazetesi

Bakış Haber Yazdı, Elazığ’da Sahte Gıda Denetiminde Firmalar İfşa Edildi

Bakış Haber Yazdı, Elazığ’da Sahte Gıda Denetiminde Firmalar İfşa Edildi

İl Tarım Müdürü Saadettin Taşkesin’in Bakış Haber’e yaptığı açıklamalar ışığında gıda denetimlerine devam eden Elazığ Tarım Müdürlüğü, Elazığ’da sahte satış yapan iki firmayı ifşa etti

 Tarım ve Orman Bakanlığı, toplum sağlığını tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve tahşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam ediyor. Elâzığ’da bu kategorilere giren ve hileli ürün satışı yapan 2 firma bakanlık tarafından kamuoyuna açıklandı.

Gıda konusunda her geçen gün denetimlerini artıran Tarım ve Orman Bakanlığı taklit-tağşiş yapılan ürünler listesine bir yenisini daha ekledi. Gıdanın kalitesi ile oynayan ve maliyeti düşürmek için insan sağlığına zararlı maddeler katan firmalar ifşa olmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, Türkiye genelinde et ve et ürünleri; içecekler; un ve unlu mamuller, süt ve süt ürünleri başta olmak üzere gıda temininde üretim ve satış yapılan firmalarda gerçekleştirdiği denetimlerde toplum sağlığını tehlikeye sokan firmaları kamuoyu ile paylaşarak, hem cezai müeyyide uyguluyor hem de vatandaşları bilgilendiriyor.

Bakanlığın periyodik aralıklarla yayınladığı hileli gıda listelerinde 2 Elazığlı firma da yer aldı.

Bakanlık, Elazığ merkezde üretim yapan Hilalim Piliç Et ve Et Ürünleri Gıda Hayvancılık İnşaat Nakliye Sanayi Ticaret ve Limited Şirketinde Kangal Isıl İşlem Görmüş Piliç Sucukta yaptığı denetimde mekanik ayrılmış kanatlı et tespit etti.

Ayrıca Bakanlık yine Elazığ Köy Tereyağı Tuzlu markası ile Elazığ’da üretim yapan Öz Sivrice Gıda-Yusuf Ağralı’da yüzdelik yağ oranının düşük olması ve Süt Yağı Harici Yağ tespit etti.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Sağlığı tehlikeye düşürecek gıdalar ile taklit ve veya tağşiş yapılan gıdalar listesinde 2 Elazığ firmasının yer alması vatandaşlarında tepkisine neden oldu.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER