© Elazığ Günebakış Gazetesi

Altın Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Altın Tüm Zamanların En Yüksek Seviyesinde

Altın, Fed'in faiz indirimine yanıt olarak yükselişe geçerek ons başına 2.606 dolara ulaşırken, gram altın da rekor kırarak 2.858 TL seviyesine yükseldi

Altın Perşembe günkü %1,1'lik artışının ardından yeniden yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü

Bu artış, Fed'in 50 baz puanlık faiz indirimiyle başlattığı parasal genişleme sürecinin hemen ardından, ABD'den gelen olumlu istihdam verilerinin piyasalarda değerlendirilmesiyle gerçekleşti.
Haftanın son işlem gününde spot altın ons başına 2.606 dolardan işlem görürken, Dolar/TL kuru ile hesaplanan gram altın ise rekor kırarak 2.858 TL seviyesine ulaştı.
Altın, Mayıs ayından bu yana işsizlik başvurularında görülen en düşük seviyeler sonrası haftalık kazançlar elde etmeye doğru ilerliyor.
Fed'in faiz indirimi sonrasında ons başına 2.600 doları aşarak tarihi bir zirveye çıkan altın, Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu indirimin "yeni bir tempo" anlamına gelmediği yönündeki uyarısı sonrası kısa süreli bir gerileme yaşadı.
Yıl genelinde altın %20 civarında değer kazandı. Bu yükselişe katkı sağlayan etmenler arasında merkez bankalarının ve Çinli tüketicilerin altın alımları ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmaların etkisi bulunuyor.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER