© Elazığ Günebakış Gazetesi

AB, 11 İlde Kooperatiflere 2,7 Milyon Euro Hibe Desteği Sağlıyor

AB, 11 İlde Kooperatiflere 2,7 Milyon Euro Hibe Desteği Sağlıyor

Avrupa Birliği, 11 ili kapsayan 2,7 milyon Euro’luk “İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı”nı finanse ediyor

Avrupa Birliği (AB), 11 ilde faaliyet gösteren kooperatif ve kooperatif birlikleri için 2,7 milyon Euro’luk hibe programını başlattı. Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa’da uygulanan “İstihdam Yaratma Odaklı Kooperatif Hibe Programı”, ENHANCER Projesi kapsamında hayata geçiriliyor.

HİBE PROGRAMININ DETAYLARI

ICMPD (Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi) tarafından yürütülen bu program, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda uygulanıyor. Kooperatif ve kooperatif birliklerinin istihdam yaratma kapasitelerini artırmayı amaçlayan bu hibe programının üçüncü çağrısı duyuruldu.

BAŞVURU SÜRECİ

Programa başvurmak isteyen kooperatifler, 31 Ekim 2024 tarihine kadar başvurularını yapabilecek. Kazanan başvuru sahipleri, 40.000 ile 110.000 Euro arasında hibe desteği alacak.

26 Eylül 2024 Perşembe günü saat 10:30’da düzenlenen çevrimiçi tanıtım toplantısında, hibe programı ve başvuru koşulları detaylı olarak anlatıldı. Programdan faydalanmak isteyen kooperatifler, toplantıya katılarak sorularına yanıt buldu.
Hibe programı, kooperatiflerin sosyo-ekonomik uyum kapasitelerini artırarak sürdürülebilir istihdam yaratmalarını teşvik etmeyi hedefliyor. Kooperatiflerin ekonomik güçlenmesi, bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması ve girişimcilik kapasitelerinin iyileştirilmesi amaçlanıyor.

Hibe programı hakkında detaylı bilgi almak ve başvuru koşullarını öğrenmek isteyenler, https://enhancerproject.com adresinden bilgi alabilirler.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER