27. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Final Programı ile Sona Erdi
GÜNDEM27. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları Final Programı ile Sona Erdi Elazığ Belediyesi ev sahipliğinde ve Elazığ Valiliği'nin destekleriyle düzenlenen 27. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, üç gün süren etkinliklerin ardından final programıyla sona erdi.
Elazığ Belediyesi ev sahipliğinde ve Elazığ Valiliği'nin destekleriyle düzenlenen 27. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, üç gün süren etkinliklerin ardından final programıyla sona erdi.
Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, bu yılki etkinlikler "Kurgudan Gerçeğe Şiir" ana temasıyla düzenlendi. Programda, Türk ve dünya edebiyatına önemli katkılarda bulunmuş olan Ziya Gökalp, Ganire Paşayeva ve Nuri Pakdil anıldı.
Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Özbekistan, Tataristan, İran, Kerkük, Kosova ve KKTC’den gelen şair ve yazarların katılımıyla uluslararası bir nitelik kazanan şiir akşamlarının son gününde, farklı ülkelerden gelen şairler eserlerini okudu. Katılımcıların performansları yoğun ilgi gördü ve sanatseverler tarafından beğeniyle takip edildi.
Final programı kapsamında, şiir okumalarının ardından plaket takdim töreni gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, Ganire Paşayeva’nın annesi Tehran Nagiyava’ya ve TİKA Başkan Yardımcısı Ümit Naci Yorulmaz’a plaketlerini sundu. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ise Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Başkan Yardımcısı Abdulhadi Turus’a plaket takdim etti.
Uluslararası Hazar Şiir Akşamları, hem Elazığ’ın kültürel zenginliğini dünyaya tanıtmak hem de edebiyatseverleri bir araya getirmek açısından önemli bir platform olarak dikkat çekiyor. Bu yıl düzenlenen etkinlikler, katılımcılar ve izleyiciler üzerinde derin bir etki bırakarak başarılı bir şekilde tamamlandı.
İlginizi Çekebilir