© Elazığ Günebakış Gazetesi

23 Nisan’da Anıtkabir’de Coşku

23 Nisan’da Anıtkabir’de Coşku

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 105. yılı kutlamaları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Anıtkabir’de coşkulu bir törenle başladı. Devletin zirvesi, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarla birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü andı.

DEVLET PROTOKOLÜ ANITKABİR’DE
 

Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bazı bakanlar, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

ÇOCUKLARDAN ATATÜRK’E SAYGI
 

Sabahın erken saatlerinden itibaren binlerce vatandaş ve çocuk Anıtkabir’e akın etti. İlk ziyaret, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den geldi. Öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte mozoleye çelenk bırakan Tekin, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nı okuttu.

"KUTLU MİRASINIZI TAŞIMAYA KARARLIYIZ"
 

Bakan Tekin, ardından geçtiği Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defteri’ne şu mesajı yazdı:
“Çocuklarımızı, demokrasi ve millî irade şuuruna sahip bireyler olarak yetiştirmek en büyük görevimiz. Türkiye Yüzyılı vizyonuyla kutlu mirasınızı ileriye taşımaya kararlıyız.”

KURTULMUŞ: “CUMHURİYET DEĞERLERİNDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”
 

Törenin ikinci bölümünde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, devlet erkânıyla birlikte mozoleye çelenk bıraktı. Kurtulmuş, Anıtkabir Özel Defteri’ne şu ifadeleri not etti:
“23 Nisan 1920’de açılan Meclisimiz, egemenliği kayıtsız şartsız millete emanet etmiş, bugün de aynı kararlılıkla yoluna devam etmektedir. Cumhuriyet değerlerinden asla taviz vermeyeceğiz. Şehitlerimizi minnetle anıyorum.”

Anıtkabir’deki törenle başlayan 23 Nisan kutlamaları, gün boyunca yurt genelinde çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER