© Elazığ Günebakış Gazetesi

1 Milyon Abone Daha Fazla Fatura Ödeyecek

1 Milyon Abone Daha Fazla Fatura Ödeyecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz kullanımında "gelire göre fatura" düzenlemesinin detaylarını açıkladı. Habertürk TV'ye konuşan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarında önemli destekler sağlandığını, bu desteklerin imkanlar dahilinde süreceğini belirtti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz kullanımında "gelire göre fatura" düzenlemesinin detaylarını açıkladı. Habertürk TV'ye konuşan Bayraktar, elektrik ve doğalgaz faturalarında önemli destekler sağlandığını, bu desteklerin imkanlar dahilinde süreceğini belirtti.

"YÜKSEK TÜKETİCİLER MALİYETİNE KATLANACAK"

Bakan Bayraktar, gelecekte tüketim esaslı bir uygulama modeli üzerinde çalıştıklarını ve özellikle yüksek tüketim yapan abonelerin maliyetine katlanacağı bir sisteme geçmeyi planladıklarını vurguladı. Bu kapsamda, yüzde 3'lük yüksek tüketim diliminde yer alan abonelerin yeni düzenlemeyle daha fazla fatura ödeyeceği belirtildi. Bayraktar, yaklaşık 1 milyon abonenin bu düzenlemeden etkileneceğini ve uygulamanın 2025'te devreye alınacağını söyledi.

"SAKARYA GAZ SAHASI'NA ORTAKLIK TALEPLERİ GELDİ"

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası'nda keşfedilen doğal gazın rekor sürede karaya ulaştırıldığını ve bu başarının uluslararası şirketlerin ilgisini çektiğini belirtti. Bayraktar, "Uluslararası petrol ve doğalgaz şirketlerinden Sakarya sahasında ortaklık için teklifler alıyoruz" dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER